GALVANIZÁLÁS, FELÜLETKEZELÉS.

Cégünk több, mint 25 éves tapasztalat birtokában széles körű szolgáltatást nyújt a galvanizálás, fémfelület-kezelés területén.

Jelenlegi és leendő partnereink a következő szolgáltatásokat vehetik igénybe:

 

Mi az a galvanizálás?

 

A galvanizálás egy olyan elektrokémiai folyamat, amely során az elektromos árammal való találkozás következtében az oldatból vagy olvadékból az elektródán fém válik ki. Az említett folyamat segítségével készítik a különböző felületi bevonatokat, mint például az aranyozás vagy ezüstözés. A másik lényeges funkciója a galvanizálásnak a fémkészítés. Olyan fémek előállítására használják, mint az alumínium, réz, különleges esetekben vas.

 

A galvanizálás során egy külső áramforrást hívnak segítségül, így a katódhoz (negatív pólus) illesztett fém felületére le tudják választani a bevonatot, amelyhez egy alkalmas bevonó fém elektrolitjait használják.

 

Mielőtt a szakemberek felismerték volna a galvanizálás mesterségét, a fémeket tűzi aranyozás útján vonták be arannyal. A folyamat során az aranyból amalgámot készítettek, ezt az aranyozandó területre felvitték, végül a felesleges higanyt elpárologtatták.

 

A galvanizálást napjainkban díszítésre, korrózióvédelemre, forraszthatóság javítására, felületkeményítésre, elektromos vezetőképesség minőségének fokozása érdekében és árnyékolás céljából alkalmazzák.

 

További információért forduljon hozzánk bizalommal, keressen fel minket a megadott elérhetőségek egyikén!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretné megóvni a káros hatásoktól fém alkatrészeit?

 

A galvanizálás ehhez nyújt hosszantartó és minőségi védelmet!

 

A galvanizálás során egy vékony fémréteget kap a felület, amelyet elektrokémiai úton hordunk fel rá. A hordozó lehet acélból vagy egyéb színesfémből is. Természetesen, mint az összes felületkezelő tevékenységnél, itt is első az előkezelés, amely megtisztítja a kezelendő munkadarabot.

 

A felhordandó réteg vastagsága nagyban függ a munkadarab használatának körülményeitől, illetve a funkciójától. A galvanizálás feladata rendkívül sokrétű, hiszen több előnyre is szert tesz általa a munkadarab.

 

A felületvédelem a legfontosabb. Ezáltal a munkadarab tartósabb lesz, tehát megnövekszik élettartama. Ebből kifolyólag nagymértékű mechanikai terhelést is elbír, ami különösen fontos bizonyos területeken. Emellett a korrózióvédelem is hozzájárul a megfelelő felületmegóváshoz.

Közel 15 éves tapasztalattal látjuk el a galvanizálási feladatokat, ügyfeleink legnagyobb elégedettségére. A galvanizált felület nem csupán tartós, hanem esztétikus is lesz egyben.

 

Ha galvanizálásra van szüksége, keressen minket bizalommal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alumínium alkatrészek galvanizálása.

 

A különféle alumínium alkatrészek napjainkban számos gyártóipari területen elengedhetetlen alkatrésznek minősülnek, azonban a felhasználási szegmensek sajátosságainak megfelelően különböző felületkezelő eljárásokra van szükség a használhatóság érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alumínium alkatrészek galvanizálás útján ellenállóbbá és esztétikusabbá válnak, valamint számos előnyös tulajdonságot biztosít az alkatrészek számára (például autóipar, gépipar, építőipar, stb.).

 

Alumínium alkatrészek galvanizáló folyamataiért és egyéb felületkezelési szolgáltatásért tekintse meg weboldalunkat, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eloxálás alkalmazása.

 

Eloxálásnak nevezzük azt az eljárást, melyet az alumínium és alumínium ötvözetek korrózióvédelmére használunk. Az alumínium ötvözői – a színalumíniumhoz képest – általában növelik a szilárdságot, de az elektromos vezetőképességet és korrózióállóságot erősen lecsökkenthetik. Ezen kívül kiemelendő az, hogy mivel az oxidált réteg színezhető, dekorációs célokat is igen jól szolgál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eloxálás előnyei.

 

Az eloxálás, más néven elektrolitikus oxidáció, olyan folyamat, amikor bizonyos mennyiségű kénsavban, bizonyos hőmérsékleten árammal anodizálunk.

Az általunk használt rétegvastagság megegyezik az európai szabvánnyal, azaz 5-10-15-20-25 mikrométerről beszélünk.

 

Az eloxálás számos előnnyel bír, melyek közül a legfontosabbak a következők:

 

· Esztétikus megjelenést ad a kezelt felületnek

· Javítja a kezelt felület minőségét és felületét (tehát keményebb lesz)

· Legfőképp megvédi az alumínium felületet a korróziótól

 

 

Acél alkatrészekre:

 

· horganyozás fekete,  fehér és sárga passziválással

· króm 6 mentes horganyozás lakkozással is

· barnítás

· nikkelezés

· kemény krómozás

· mangánfoszfátozás

 

Alumínium alkatrészekre:

 

· natúr eloxálás

· színes eloxálás / piros, kék, zöld, sárga, lila, stb.

· fekete eloxálás

· keményeloxálás

· kromátozás sárga és natúr színben

· ezüstözés

· nikkelezés, ónozás

 

Réz alkatrészekre:

 

· nikkelezés

· ólmozás

· ónozás

· vörös és sárgarezezés

· ezüstözés

· kemény krómozás

Galvanizálás során vállalt méretek:

 

Horganyozás:                               max. 1250 mm hosszúságban és 350 szélességben

Barnítás:                                      max. 400x400 mm

Keménykrómozás:                       max: 1300x250 mm

Nikkelezés:                                  max. 1200x350 mm

Kemény eloxálás:                        max. 1000x400 mm

Eloxálás (bármely színben):        max. 1000x400 mm

Natúr eloxálás:                             max. 2000x1000 mm